donderdag 30 september 2010

Zandvoort in de Volkskrant


In de Volkskrant van 29 september stond een interessant artikel over Zandvoort en andere kust- en badplaatsen.

Voor het hele artikel, klik op het tabje 'Noord-Holland Biennale'

dinsdag 28 september 2010
















Dit zijn wat foto's van vorige week, voor degene die langs zijn gelopen weten dat we inmiddels alweer veel verder zijn. Wandel gerust langs, de komende week zijn we nog druk bezig en aankomend weekend is de opening en is de grootste straattekening van Nederland af. Voor meer foto's klik op de link ' filmpjes en foto's' aan de rechterkant.

maandag 20 september 2010

We zijn met z'n allen druk bezig met de tekening op het Van Fenemaplein, komt u vooral even langs om een kijkje te nemen!

vrijdag 10 september 2010

Persbericht / aankondiging


Zandvoort, 10 september 2010
WEER ZIN IN ZANDVOORT
Plandrift Zandvoort vormt basis voor reusachtige straattekening
Buro Boulevard start met intekenen
Van 11 september tot en met 17 oktober vindt de Noord-Holland Biënnale 2010 plaats met als thema kunst en gebiedsontwikkeling. Naast tentoonstellingen, publicaties en debatten zijn er in verschillende badplaatsen ontwerpateliers geopend. Op het Burgemeester van Fenemaplein in Zandvoort hebben Jeanne van Heeswijk en Francois Lombarts het ontwerpatelier Buro Boulevard opgezet. Met dit kunstproject onderzochten ze de afgelopen maanden alle plannen die voor dit gebied ontwikkeld maar niet uitgevoerd zijn. Aansluitend keken ze naar het dagelijkse en het gewenste gebruik van het plein. De uitkomsten van dit onderzoeksproject worden vanaf 11 september zichtbaar gemaakt met een plantekening die het gehele plein beslaat. In samenwerking met Planet Streetpainting zorgen ze er voor dat dit plan voor het gebied wordt uitgevoerd.
Een plan, een plan en nog een plan
Deze speciaal voor de biënnale gemaakte plantekening verbeeld de meest kenmerkende voorstellen uit de interviews van Buro Boulevard met bewoners en bezoekers over de beleving van het gebied. De afbeeldingen worden gecombineerd met citaten uit de vele gemeentelijke rapporten en ontwikkelingsplannen die in de afgelopen twintig jaar door of voor de gemeente geschreven zijn, verzanden in eindeloze discussie om vervolgens plannen in de archiefkast te belanden. Een gedrag wat symptomatisch lijkt voor het huidige Nederlandse ruimtelijke ordeningsklimaat.
Drie weken lang wordt er op het Burgemeester van Fennemaplein door een team van straattekenaars gewerkt aan een plantekening van 27 x 50 meter. Alle plannen en voorstellen worden met Planet Streetpainting stap voorstap op het plein aangebracht waardoor er een beeld ontstaat van wat het plein en de boulevard had kunnen zijn. De tekening toont het ongeluk van plannen; de vele functies die het plein zou kunnen hebben, maar om uiteenlopende redenen uiteindelijk niet heeft. Begin oktober wordt het eindresultaat gepresenteerd, maar bezoekers kunnen al eerder terecht bij het mobiele buro wat op het plein aanwezig is om informatie over het kunstproject te geven. En natuurlijk om te zien hoe deze spectaculaire tekening gemaakt wordt.
Locatie: Burgemeester van Fennemaplein, Zandvoort (naast het Best Western Place hotel)
Periode: 11 september t/m 17 oktober
---------------------------------------------------
Buro Boulevard is een kunstproject van Jeanne van Heeswijk en Francois Lombarts in samenwerking met Plannet Streetpainting. Nadia Troeman en Annet van Otterloo. Het project is onderdeel van de Noord-Holland Biënnale 2010 en wordt ondersteun door de gemeente Zandvoort, Verfmolen De Kat, Lou Koper, Provincie Noord-Holland, Mondriaan Stichting, VSB Fonds, Stimuleringsfond voor Architectuur en Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.
Informatie: Ramon Mosterd 06-22480216 / info@jeanneworks.net / www.jeanneworks.net